perjantai 25. syyskuuta 2015







Murekemassat


Jauheliha mureke


1dl ruokakermaa
1/2 korppujauhoja
1 kananmuna
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl  2 maustemitallista maustepippuria
ripaus 1 maustemitallinen valkopippuria
1 iso sipuli
1 rkl rasvaa sulatettua
400g vähä rasvaista jauhelihaa












Valmistusohje

  • Sekoita kerma, korppujauhot, muna ja mausteet keskenään. Anna turvota n. 10 min.
  • Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Muotoile taikina murekkeeksi. Laita se uuninkestävään vuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle.
  • Paista lihamureketta uunin alatasolla 200 asteessa 30 - 40 min tai kunnes kypsä. Kypsennysaikaan vaikuttavat murekkeen muoto ja paksuus








Lihapullat
Vinkki voit myös tehdä mureke taikinasta lihapullia, pihviä kypsennä pannulla tai uunissa
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti